Iranska myndigheter Eye Bitcoin (BTC) för betalning av import

Den iranska regeringen har gjort det obligatoriskt för bitcoin (BTC) gruvarbetare i landet att sälja sina mynt till staten, så myndigheterna kan använda den digitala valutan för att betala för import mitt under förlamande internationella sanktioner, enligt rapporter den 30 oktober 2020.

Iran hoppas på Bitcoin

Medan Iran är ett av världens rikaste länder när det gäller produktion av råolja och naturgas, har den islamiska statens ekonomi nästan förlamats av internationella sanktioner samt COVID-19-pandemin som kraschade sin dagliga oljeproduktion från 3,1 miljoner fat till bara 1,9 miljoner.

I ett försök att lindra dess ekonomiska svårigheter och generera medel för betalning av import har energiministeriet och Irans centralbank infört en lagstiftning som gör det obligatoriskt för registrerade bitcoingruvarbetare i regionen att sälja sina mynt till stat.

Det kommer att komma ihåg att Irans regering officiellt legaliseras gruvdrift i kryptovaluta i augusti 2019 och gjorde det obligatoriskt för gruvarbetare att säkra den nödvändiga licensen från ministeriet för industri, gruvor och handel.

Per källor nära den senaste utvecklingen har Iran, som nyligen bytte sin primära reservvaluta från US-dollar till kinesisk yuan, eftersom det inte längre kan komma åt sina USD-reserver, sett sina valutareserver krascha med mer än 33 procent under de senaste 24 månaderna och det letar nu efter sätt att vända sina minskande förmögenheter.

Medan bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor skiljer sig helt från globala fiatvalutor hoppas den iranska regeringen att den tidigare gränsens natur gör det lättare för den att betala sina internationella handelspartner.

Även om regeringen ännu inte släpper mer information om flytten har CBI dock antytt att gruvarbetarna kommer att behöva skicka kryptorna direkt till specifika kanaler som kommer att tillhandahållas dem

Med pris på bitcoin (BTC) när vi nu siktar mot månen återstår det att se om den iranska regeringen kommer att kunna köpa mynten från gruvarbetare till en rimlig takt som gör affären till ett vinn-vinn-scenario för alla parter.

Irans inställning till krypto är fortfarande oklar, som regeringens föreskrifter angående den växande digitala tillgångsklassen kan inte beskrivas som helt mottaglig, men den nya alliansen kan potentiellt vända saker, särskilt om nationen framgångsrikt dämpar de negativa effekterna av sin internationella sanktion via bitcoin.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.