Ethereum kan voor het eerst sinds 2018 500 dollar bereiken – Hier is hoe

Ether prijs is rust op een cruciaal niveau, en het houden van het betekent dat de rally naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten kan hervatten.

Aangezien de prijs van Ethereum’s inheemse digitale valuta, Ether (ETH), onlangs record-hoge transactiekosten heeft gehad, heeft de prijs van ETH ook een verhoogde mate van volatiliteit laten zien.

Eind augustus werd een nieuwe high geraakt bij $495, waarna de prijs met de lift naar beneden ging en meer dan 30% tot $308 daalde.

Deze dropdown zorgde ervoor dat de totale cryptocurrency markt ook daalde, terwijl de prijs van Bitcoin tuimelde om $10.000 te testen.

Laten we eens kijken naar de technische grafiek om te zien waar de ETH-prijs, en dus ook veel andere cryptocurrency’s, naartoe gaan.

Ether houdt zich vast aan $300 steunniveau

Ether probeerde de massale opwaartse maling voort te zetten met een nieuwe uitbraak boven de $440 in de voorgaande weken. Echter, zoals de grafiek laat zien, de breakout is er niet in geslaagd om kracht te tonen, waardoor een massale uitverkoop rond 1 sept.

Het cruciale steunniveau werd gevonden op $360-$380, wat niet kon standhouden na meerdere tests. Deze storing leidde tot het volgende ondersteuningsniveau, waarbij de prijs van $360 naar $300 daalde.

Wanneer een analyse of een uitbraak plaatsvindt, kan het volgende weerstands- en steunniveau worden afgeleid uit de historische prijsactie.

De grafiek laat deze pivots zien, met $300 als significante waarde, hoewel $280 en $245 ook belangrijke levels zijn om naar te kijken. Het vorige support level op $360-$380 is nu duidelijk gedefinieerd als een resistance level, dat moet breken voor een bullish momentum om te hervatten.

Ether nog steeds in een uptrend op de weekly chart

Correcties zijn gezond, en ze komen vaak voor in een algemene opleving. Hoe volatieler een asset is, hoe pijnlijker de correcties kunnen zijn.

Ether verzamelde van $220 tot $495 in een kwestie van weken, en dus, een correctie in de richting van $300 zou niet onverwacht moeten zijn.

De weekgrafiek toont enkele cruciale indicatoren voor verdere bullish momentum. In het begin kon de verzetszone bij $450 niet in één keer breken, en dat is normaal. Belangrijker is echter dat de koers van Ether voor het eerst sinds juni 2018 boven de 100-weekse en 200-weekse voortschrijdende gemiddelden (MAs) uitkomt.

Dat is een belangrijk bullish signaal voor de markten. Zolang Ether boven deze MAs blijft, moeten dips worden beschouwd als koopkansen.

De cruciale spil om aan de onderkant vast te houden is de groene zone rond deze MAs. Om hoger te blijven klimmen, moet de trend bestaan uit hogere highs en hogere lows. Ether maakte een hogere high op $450 en is bezig met het vinden van een hogere low.

Als de groene zone standhoudt, wat leidt tot een consolidatieperiode, kan het volgende koersdoel voor Ether in de volgende impulsgolf 800 dollar worden.

Wat is het volgende voor ETH in zijn BTC-paar?

De daggrafiek van Ether ten opzichte van Bitcoin Code (BTC) toont een vergelijkbare structuur als de Amerikaanse dollargrafiek.

Duidelijke afwijzing bij de volgende range high, waardoor een consolidatieperiode zeer waarschijnlijk en gezond is.

De eenjarige accumulatiemarge brak opwaarts, maar had nog geen hertest, althans niet. In een opwaartse markt wordt het merendeel van de vorige niveaus getest op steun. Met andere woorden, kopers bevestigen dat ze belang hebben bij het laatste weerstandsniveau.

Dit zou een zeer organische en gezonde gebeurtenis zijn in de opbouw van een stierenmarkt. Maar zodra de niveaus niet opnieuw worden getest en de prijs de rally voortzet, kunnen er parabolische bewegingen ontstaan. De markt bevindt zich nu nog niet in die fase. Dat is nog niet gebeurd op deze niveaus, dus hertesten is te verwachten.

Als Ether door de bovenste weerstandszone breekt, wordt een voortzetting in de richting van 0,055 sats waarschijnlijk.

This entry was posted in Kryptowährungen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.